Sunday, November 8, 2009

ΖΗΛΙΑ ή απλά ΒΛΑΚΕΙΑ?

Η ανάρτηση αυτή αποτελεί απάντηση στο σχόλιο του «pro» στην προηγούμενη ανάρτηση μας.


Καταρχήν «κύριε επαγγελματία» τα σχόλια σου ανά καιρούς (αν και είναι αρκετά διασκεδαστικά) έχουν κουράσει…


Ας μπούμε λοιπόν στο ψητό.. Ξεκαθαρίζουμε ότι είμαστε (και μας αρέσει) Ερασιτέχνες, δηλαδή (μιας και δε ξέρω αν το γνωρίζεις) εραστές της τέχνης. Βγαίνουμε έξω και φωτογραφίζουμε γιατί το γουστάρουμε και βλέπουμε την φωτογραφία και τα αντικείμενα της (εδώ τα ζώα) καταρχήν σαν τέχνη και όχι σαν ένα μάτσο Ευρώ κύριε Επαγγελματία… Τώρα μάλλον εσύ το βλέπεις αλλιώς …


Τώρα στο θέμα της δημοσιότητας – σεμνότητας παρόλο που όπως είπες και εσύ είμαστε χθεσινοί νομίζω ότι σε λάθος άτομα το απευθύνεις. Κοιτάξου στον καθρέπτη και μετά μίλα για σεμνότητα , εσύ που επιδιώκεις δημοσιότητα και ανώνυμα εκτός από την επώνυμη που φαντάζομαι θα έχεις, όντας και επαγγελματίας... Μπορεί να μην έχουμε πολλά χρόνια στον «χώρο» ( από πότε μετράμε την ποιότητα ενός φωτογράφου με βάση την προϋπηρεσία του;;;) αλλά για να κάνουμε εκθέσεις και δημοσιεύσεις νομίζω ότι κάτι έχουμε να πούμε…και για να παρακολουθείς και εσύ το blog νομίζω ότι μας γουστάρεις κατά βάθος!


Όσο για την τελευταία γραμμή του σχολίου σου, πως ορίζεις εσύ έναν επαγγελματία? Πες μας και εμάς έτσι ώστε να μην τολμάμε εμείς οι απλοί ερασιτέχνες να δημοσιεύουμε την δουλειά μας ( που ίσως σε κάποιους αρέσει), πριν πάρουμε αυτόν τον βαρύ τίτλο…Φαντάζομαι ότι εσύ τον έχεις κερδίσει με τις φωτογραφίες σου, αλλά ίσως πλέον τον έχεις χάσει πάλι με αυτές…


Αρκετή φαιά ουσία σπαταλήσαμε για να απαντήσουμε στα κακόβουλα σχόλια σου, απλά είναι καιρός να καταλάβει ο κόσμος…

Η ομάδα του Ιστολογίου

4 comments:

Unknown said...

Είναι λυπηρό που το σχόλιο μου θεωρήθηκε κακόβουλο και αποδόθηκε σε ζήλια.
Και επειδή εκτός από έλλειψη σεβασμού, διέκρινα και ειρωνεία ως προς τον ορισμό του επαγγελματία φωτογράφου άγριας ζωής, θα αναγκαστώ να διευκρινίσω το ..αυτονόητο:
Επαγγελματίας είναι αυτός που βιοπορίζεται μέσα από το συγκεκριμένο επάγγελμα, σε αντίθεση με τον ερασιτέχνη, που απλά κάνει την πλάκα του ή το χόμπυ του αν προτιμάτε.
Κατανοητόν ?

GreekNature said...

Ευχαριστώ πολυ για την ανάλυση της λέξης κ. "Pro" αλλά νομίζω οτι κάνεις πολύ μεγάλο λάθος...
Ο Επαγγελματίας που απορρίπτει τον ορισμό του Ερασιτέχνη είναι για μένα επικύνδινος... Μόνος του στόχος είναι το χρήμα και έτσι καταλήγουμε να βλέπουμε σε έντυπα φωτογραφίες απο ζώα σε αιχμαλωσία δήθεν σαν wildlife ή και πολλές άλλες πρακτικές που δεν θέλω καν να φανταστώ.
Δεν λέω οτι είναι κακό να βγάζει κάποιος χρήματα απο την φωτογραφία, όλοι ξέρουμε ότι είναι πολύ ακριβη διαδικασία. Απλά είναι διαφορετικό να έρχονται σαν αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας και άλλο να είναι αυτοσκοπός.. Φαίνεται ότι εσύ ανήκεις στην δεύτερη κατηγορία και βλέπεις τα ζώα σαν εμπορεύματα οπότε δεν δέχομαι κυρήγματα ηθικής απο εσένα...
Και αφού τόσο κοκορεύεσαι τον επαγγλματισμό, βρες επιτέλους το θάρρος και υποστήριξε την γνώμη σου επώνυμα...

Δημήτρης Βαβύλης

TasosB said...

Χίλια συγνώμη που το σχόλιο σου αποδόθηκε σε ζήλια. Αυτό πίστευα αρχικά. Αλλά αφού σε στεναχώρησε θα το αποδόσω στην άλλη ιδιότητα που επισημαίνεται στον τίτλο...

Τέλος, καμμία ειρωνία και έλλειψη σεβασμού προς τους φωτογράφους φύσης γενικά. Μόνο προς εσένα και τη συμπεριφορά σου.
Κατανοητόν???

Unknown said...

Μπράβο παιδιά για το άρθρο σας και τις φωτογραφίες σας.
Οσο για τον κο Pro που υπαινίσσεται πως είναι επαγγελματίας, μάλλον είναι άγρια ψωνισμένος.
Το απαράδεκτο ύφος του και η επιθυμία να αποκλειστούν οι ερασιτέχνες από τα έντυπα, μιλούν από μόνα τους για την ποιότητα και το ήθος του.
Είναι γνωστό πως στην Ελλάδα, το είδος της φωτογραφίας με το οποίο ασχολείστε, δεν μπορεί να υποστηρίξει σοβαρά κανενός είδους βιοπορισμό. Μπορεί να προσφέρει στην καλύτερη περίπτωση ένα "χαρτζηλίκι".
Προκαλώ λοιπόν τον κο Pro να μας αποκαλύψει την ταυτότητα του, ώστε να καταλάβουμε κι εμείς, σε ποιά άραγε έξτρα εισοδήματα βασίζεται, για να παριστάνει τον επαγγελματία φωτογράφο φύσης, απαξιώνοντας προκλητικά τους νέους και ενθουσιώδεις ερασιτέχνες.