Friday, January 18, 2008

Θάλασσα!

Όλη η επίπεδη επιφάνεια είναι θάλασσα!

Μερικές απο τις ανεμογεννήτριες που προσφέρουν ενέργεια στην πόλη

Η παραλία του Oulu, παγωμένη!

Ψάρεμα στον πάγο! Πολύ δημοφιλές σπορ στην Φινλανδία, αν και δεν είναι ο πιο οικολογικός τρόπος να πλησιάσεις την φύση!

Ένας απο τους πολλούς σκίουρους που κυκλοφορούν στο παν/στήμιο. Δυστύχως το φως λίγο και ο κόκκος στην φωτό είναι πολύ εμφανής!

Είχα κάποια παράπονα οτι αργώ να ανανεώσω το Blog αλλά δυστυχώς εδω πάνω το φως είναι πολύ λίγο και είναι σχεδόν αδύνατο να βγάλεις φωτογραφίες. Σήμερα η μέρα ήταν λίγο καλύτερη με λίγα ανοίγματα στα σύννεφα και πολύ ζέστη (+2) και έτσι πήγαμε μια μεγάλη βόλτα στο νησάκι που υπάρχει ακριβώς μπροστά απο την πόλη. Έτσι καταφέραμε να δούμε την ανοιχτή θάλασσα ή μάλλον την παγωμένη θάλασσα. Πάνω της υπήρχαν πολύ άνθρωποι που ψάρευανε σε τρύπες στον πάγο σε απόσταση μεχρι και 1Km απο την ακτή! Είναι λίγο περίεργο να περπατάς πάνω στο παγωμένο νερό και έχεις συνέχεια τον φόβο μην σπάσει! Αν και αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια!
Απο πουλιά η κατάσταση δεν λέει να φτιάξει αν και κάτι πολύ καλό θα γίνει αυτό ( ή το άλλο Σ/Κ) , αλλά θα τα πούμε απο εβδομάδα!

1 comment:

Anonymous said...

Γειά σου,

ένα ακόμα ¨άθλημα της Φινλανδίας¨ είναι το Ice hole, αν θυμάμαι καλά έτσι λέγεται(αυτο που κάνουν μια τρύπα στη λίμνη και κάνουν μπάνιο). Οι σκίουροι είναι από τους συνηθείς κάτοικους της Φινλανδίας που τους συναντάς οποιαδήποτε στιγμή. Πολλές λίμνες έχει το νότιο τμημα της Φινλανδίας.
Όσο για το οτι είσαι ο μόνος Έλληνας που είσαι στην Oulu να μήν σε απασχολεί καθόλου. Και εγώ είχα πάει πέρσι erasmus στην Oulu, ήμουν η μοναδικά ελληνίδα και είχα περάσει φανταστικά.
Αν θες κάποια πληροφορία το mail μου είναι anth1112@hotmail.com

Να περνάς καλά
Terve a kaikki!