Monday, January 7, 2008

Huomenta!!!

Πανόραμα (κακό) της λίμνης που είναι δίπλα στο σπίτι. Είναι περίπου 11 το πρωί...
Η θέα απο το παραθυρό μου (είναι 10 το πρωί περίπου)
Το κτήριο της εστίας που μένω
Παγοποδήλατο!
Μια φωτο απο το λεωφορείο


Καλημέρα (αυτός είναι και ο τίτλος της ανάρτησης στα Φινλανδικά). Είμαι στο Oulu της βόρειας Φινλανδίας απο το Σάββατο αλλά μόλις σήμερα μπόρεσα να βρώ σύνδεση στο Iternet.Την ημέρα που έφτασα η θερμοκρασία ήταν -15 αλλά τώρα χιονίζει και είναι μόλις -7. Περίεργος καιρός και περίεργο φως! Ο ήλιος δεν σηκώνεται ψηλά στον ορίζοντα και νυχτώνει γύρω στις 3. Δεν πειράζει όμως , θα περιμένω τις μεγάλες μέρες της άνοιξης.
Τα πάντα είναι παγωμένα αλλά οι άνθρωποι συνεχίζουν την ζωή τους κανονικά. Όλοι κυκλοφορουν με ποδήλατα και τα αυτοκίνητα τρέχουν σαν τρελά πάνω στον πάγο (με χιονολάστιχα). Είμαστε γύρω στους 120 φοιτητές Erasmus απο ....παντου! Νοτια Αφρικη , Αμερικη , Κορέα , Τσεχία , Λιθουανία, Ισπανία, Γαλλία , Σλοβακία, Γαλλία, Αυστρία....Εγώ είμαι ο μόνος Έλληνας...
Απο πουλιά τα πράγματα είναι απογοητευτικά. Την Κυριακή βγήκα μια βόλτα για καμια ώρα (δεν αντέχεις και πιο πολύ με λεπτά γάντια) και τα μόνα που είδα ήταν καρακάξες, κουρούνες, καλόγερους, 1 κεδρότσιχλα και κάποιους αγνώστου ταυτότητας γλάρους. Όμως έχει πολλούς σκίουρους...Μάλλον πρέπει να βρω τις ταϊστρες!

1 comment:

Unknown said...

καλή διαμονή στη χιονισμενη Φινλανδια. Περιομενουμε αξιολογες ανταποκρισεις κι ας μην ειναι απαραιτητα και απο πουλια. Αν ειναι βεβαια ακομα καλυτερα.